torstai 8. heinäkuuta 2010

Defence mechanisms..




Mitä tapahtuu, kun ihminen on parisuhteessa ja tulee ero?





Tai mitä tapahtuu, kun minä olen suhteessa ja tulee ero?

Kuluneen vuoden aikana olen harjoitellut eroamista kolme kertaa. Nyt kerronkin hyviksi havaitsemani keinot, jotka ovat auttaneet minua aina eteepäin. Kaikista ihmisistä ei aina pääse eteenpäin, tai heistä ei toivu yhtä nopeasti kuin toisista, mutta se onkin sitten jo melkein omaa syytä, jos ei osaa keksiä itselleen riittävän mielenkiintoista tekemistä, että pystyy luopumaan menneestä. Tässä siis neuvoni, kokeile noudattaa:


1. Ihan ensimmäinen asia eron tapahtuessa on tietenkin asian torjuminen. Olet sitten jätetty tai se, joka jättää, niin torjut asian täysin. Muistele vain viimeisintä riitaa, tai sitä edellistä tai sitten jotain yksittäistä inhottavaa piirrettä kumppanissasi ja sulje kaikki muu mielestäsi pois. Hymyile peilikuvallesi, näytä itsellesi, että sinulla ei ole mitään hätää, koska olet kaunis ja itsenäinen ihminen, jonka elämässä on jotain uutta tuloillaan. Sano itsellesi, että "nyt pysyn kasassa, selviän tästä, selviän mistä vaan, olen selvinnyt pahemmastakin, kaikki järjestyy." Ja usko siihen. Älä ala itkeä ja takertua kumppaniisi. Lähde tilanteesta pää pystyssä. Jos olet se, joka jättää, niin sijoita jättämistapahtuma aamu-päivälle, ettet menetä yöunia, yöhön mennessä etsit uuden seuralaisen tai vähintään menet ystävälle yökylään, et saa olla yksin, ok?

2. Älä jää exän asuntoon tai jos hän on luonasi, niin käske hänen lähteä. Äläkä tapaa häntä enää sen jälkeen (paitsi, jos oikeasti kuvittelet saavasi hönet anelemisella takaisin, mikä ei muuten nykypäivänä enää toimi, nykyään erojen jälkeen jatketaan elämää eteenpäin ja vihreämmille laitumille). Keskity kaikin voimin pääsemään mahdollisimman kauaksi sekä hänestä, että kaikesta häneen liittyvästä. Jos mahdollista, niin hyppää mihin tahansa julkiseen kulkuneuvoon (ei omaan autoon, koska muuten hajoat ja ajat takaisin) ja vielä parempi jos pystyt lähtemään matkalle.

3. Keskity vihaamaan exääsi, että pystyt samantien poistamaan hänen numeronsa ja kaikki viestit tai puhelut yms. mitä puhelimestasi löytyy. Se on nyt mennyttä elämää, hankkiudu siitä eroon. Muista: syynää galleria tarkasti ettei ex piilottele yhteiskuvissa tms. Pois vaan kaikki, tunteettomasti, älä edes lue viestejä tai katso kuvia, vaan poista ne!

4. Toistan 1. kohdan neuvon: älä jää yksin. Älä missään nimessä jää yksin, vaan soita kaikki kaverit ja ystävät läpi, etsi joko joku, jonka seurassa et yleensä hajoa, tai sitten joku sellainen ystävä, joka osaa puhua sinulle järkeä siitä, että ero oli paras ratkaisu. Tehkää jotain. Menkää bailaamaan. Tai vatkaa netti ja ala metsästää sieltä uutta ajateltavaa. Voitte viettää koti-iltaakin, mutta ole varovainen, ettet sorru esim. nyyhkyleffan aikana ajattelemaan exää. Tehkää jotain, mikä pakottaa sinut keskittymään muuhun, esim. tanssiminen baarissa. P.S: älä juo liikaa, ettet kännissä soita exälle.

5. Älä missään nimessä KOSKAAN ala muistella alkuhuumaa tai muita suhteen hyviä kausia tai hetkiä. Keskity muistamaan vain jokin huono hetki, jolloin halusit pois toisen luota. Alkuhuuman muistelu kuukausienkin päästä voi aiheuttaa sinulle turhaa päänvaivaa ja jopa täysin järjettömiä mietteitä kuten "oltaisko me voitu pysyä yhdessä, jos oltais tehty enemmän työtä suhteen eteen?" (Vastaus: ETTE!)


6. Jos olet jotenkin onnistunut haalimaan jotain exällesi kuuluvaa omaisuutta itsellesi, esim. paitoja tai vaatteita, joiden kanssa olet nukkunut silloin, kun tämä ei ole ollut paikalla, niin kerää nämä tavarat HETI, siis HETI! Ja kiikuta ne mahdollisimman nopeasti mieluiten jonnekin ulkona sijaitsevaan julkiseen roskikseen.
Hankkiudu yhteisistä tavaroista eroon kylmästi. Jos jätät asiat roikkumaan, niin myöhemmin et enää pysty päästämään niistä irti (testasin käytännössä). Muista myös yhteiset valokuvat tai leikekirjat yms. kaikki mitä löydät. Kaikki pois vaan!

Kohta tulee lisää neuvoja, pitää käydä välillä tupakalla..











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti